Onze uitgebreide diensten

Om u van dienst te zijn bij de meest voorkomende werkzaamheden op schoorsteenveeggebied

Onze Diensten

Schoorsteenveegbedrijf Zelhem reinigt uw schoorsteenkanalen, plaatst flexibele buizen, plaatsen haarden en schouwen en kijken of alles ok is d.m.v. een visuele- en camera-inspectie. Ons werkgebied valt in een straal van ca. 30km rondom Zelhem (Gld.) in de Achterhoek.

Maak een afspraak wanneer het u uitkomt.

(0314) 622 267


Reininging van schoorsteenkanalen

Schoorsteenveegbedrijf Zelhem reinigt op een zorgvuldige manier rookkanalen. Wij vegen van onderuit omdat wij vinden dat dit beter is ter voorkoming van o.a. roetophoping. Het reinigen van rookkanalen is bepaald geen overbodige luxe. Integendeel. Schone rookkanalen zijn belangrijk voor de gezondheid en voorkomen schoorsteenbrand. Wij adviseren deze kanalen minimaal 1x per jaar te laten vegen.

Aanbrengen van flexibele buis

Het flexibele rookkanaal wordt gebruikt om een bestaand gemetseld kanaal wat in slechte staat verkeert, weer in goede staat te brengen. Hiertoe wordt de flexibele buis door het bestaande schoorsteenkanaal getrokken en aangesloten op de open haard of kachel. Omdat een gemetseld schoorsteenkanaal hoeken heeft, kan deze overblijvende ruimte i.o.v. gevuld worden met vermiculite korrels.

Plaatsen open haarden

In ons land worden veel open haarden gestookt en allerlei soorten kachels. Schoorsteenveegbedrijf Zelhem voert verschillende werkzaamheden uit aan en rond de openhaard. In de eerste plaats het reinigen, maar ook bouwen en plaatsen van een open haard wordt door ons gedaan. Wij komen eerst kijken en bepalen wat wel en niet mogelijk is m.b.t. het plaatsen en de rookkanalen. Uiteraard kunnen wij u hier perfect in adviseren.

Visuele- en camera-inspectie

Tijdens de visuele inspectie in de woning wordt een groot aantal aspecten zorgvuldig in kaart gebracht. Om wat voor soort kanaal gaat het, hoe is de omkokering, is de afstand tot hout voldoende en is er sprake van b.v. vochtdoorslag of creosoot? De visuele inspectie word gecompleteerd door inspectie met een schoorsteencamera. Daarmee kan de inwendige conditie van het rookkanaal worden beoordeeld.


Occasions-1170x300